İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Yunanistan'da karaya çıkarılacak
İsrail ordusu, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan 345 aktivistin bulunduğu Küresel Sumud Filosu’ndaki 58 tekneden 22’sine Yunanistan’ın Girit Adası açıklarındaki uluslararası sularda müdahale etti.
İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, filodaki 175 aktivistin alıkonulduğu belirtildi.
Küresel Sumud Filosu Türkiye hesabından yapılan paylaşımda, İsrail’in alıkoyduğu aktivistlerden 20’sinin Türk olduğu belirtildi. Paylaşımda, "Uluslararası sularda sivil insanlar alıkonuluyor. Bu kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı. Gazze’ye doğru yoluna devam eden teknelerde ise 15 Türk olduğu aktarıldı.
Aktivistler Yunanistan'da karaya çıkarılacak
Türkiye'den ve dünyadan İsrail'in uluslararası sulardaki korsanlığına tepkiler çığ gibi devam ederken İsrail'den yeni bir açıklama yapıldı.
İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Sa'ar, alıkonulan Sumud Filosu aktivistlerinin Yunanistan'da karaya çıkarılacağını açıkladı.
İsrail'den uluslararası sularda korsanlık: Küresel Sumud Filosu'na Yunanistan açıklarında müdahale
İspanya’dan İsrail’e ‘Küresel Sumud Filosu’ kınaması: Maslahatgüzar Bakanlığa çağrıldı
Türkiye'den Sumud'a destek seferi: Akın akın Akdeniz'e





