Galatasaray'ın iptal edilen golünün VAR kayıtı açıklandı
المصدر: Yeni Şafak | Source: Yeni ŞafakGalatasaray’ın Gençlerbirliği karşısında bulduğu ancak geçerlilik kazanmayan golün yankıları sürüyor. Sarı-kırmızılıların yıldız oyuncusu Leroy Sané ile kaydettiği gol, maçın 60. dakikasında VAR incelemesi sonrası iptal edilmişti.
Hakem Batuhan Kolak ve VAR tarafından verilen bu karar tartışma çıkarmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu oynanan maçların ardından pozisyonun VAR kayıtlarını kamuoyuyla paylaştı.
İŞTE GALATASARAY'IN İPTAL EDİLEN GOLÜNDEKİ HAKEM DİYALOGLARI;
VAR: "Potansiyel bir ofsayt ihlali için sahada inceleme öneriyorum."
Batuhan Kolak: "Tamamdır. Geldim, ekrandayım."
VAR: "Galatasaraylı oyuncunun etkisi olup olmadığını yorumlamanı istiyorum senden. Oynatıyorum şimdi."
Batuhan Kolak: "Hangi oyuncudan bahsediyoruz?"
VAR: "İlk, ilk bu oyuncudan bahsediyorum"
Batuhan Kolak: "Tamam, ön direkteki Yunus'tan bahsediyorsun."
VAR: "Yunus'tan bahsediyorum. Coğrafi olarak ofsayt Yunus şu an. Kontrol ettik onu. Bir açım daha var oradan da izleteceğim sana."
Batuhan Kolak: "Coğrafi olarak ofsayt pozisyonunda, tamam."
VAR: "Yunus ofsayt pozisyonunda evet."
Batuhan Kolak: "Tamam. İlk açıdan, bir önceki açıdan tekrar oynatır mısın? Sacunma oyuncusunun hamlesine bakacağım."
VAR: "Tamam, oynatıyoruz."
Batuhan Kolak: "Tamam engelliyor. Golü iptal ediyorum. Oyunu ofsayt ile başlıyorum."
Herkes Galatasaray'a gelmesini bekliyordu: Hakan Çalhanoğlu'ndan ters köşe
ملاحظة تحريرية | Editorial Note: نُشر هذا المقال في الأصل بواسطة Yeni Şafak. خبر (Khabr) هي منصة إعلامية أردنية مرخّصة تعمل بالذكاء الاصطناعي. نضيف قيمة تحريرية من خلال: تحليل ذكي للأخبار، ملخصات تلقائية، رواية صوتية بالذكاء الاصطناعي، ترجمة متعددة اللغات، وتدقيق الحقائق. هدفنا جعل الأخبار أكثر وضوحاً وسهولةً للقارئ العربي.
This article was originally published by Yeni Şafak. Khabr is a licensed Jordanian AI-powered news platform (Registration #82086). We add editorial value through: AI-powered news analysis, automated summaries, AI audio narration, multi-language translation (Arabic, English, French, Turkish), and AI fact-checking. Our mission is to make news more accessible and understandable for Arabic-speaking audiences worldwide.




