Demirtaş: Arif Güran ile Görüşmesi ve Cezaların Hukuk Faciası
•Selahattin Demirtaş, Arif Güran ile yaptığı görüşmede hukuksuzluklar ve ceza sisteminin adaletsizliğini vurguladı.
•Demirtaş, Türkiye'deki adalet sisteminin ciddi sorunlar barındırdığını ve hukukun üstünlüğünün yok olduğunu belirtti.
•Adaletin sağlanması için hukuki süreçlerin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu.
المصدر: خبر - ترند | Source: خبر - ترندDemirtaş'ın Açıklamaları
Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz gün Arif Güran ile gerçekleştirdiği görüşmeyi basın mensupları ile paylaştı. Demirtaş, Güran'ın durumunu değerlendirmesi ve kendisi ile olan sohbetinin detaylarını aktardı.
Hukuk Faciası İfadeleri
Demirtaş, dosyasında yer alan cezaların hukuk faciası niteliğinde olduğunu belirtti. “Bu ceza sisteminin adaletle hiçbir ilgisi yok. Kendi haklarının ihlal edildiğini düşünüyor ve bu durumu hem kişisel hem de siyasi bir travma olarak yaşıyor” dedi.
Görüşmenin İçeriği
Arif Güran ile gerçekleştirdiği görüşmenin içeriğine değinen Demirtaş, Güran'ın karşılaştığı hukuksuzluklar ve siyasi baskılara dikkat çekti. “Güran, düşüncelerinden dolayı cezaevinde ve bu durum Türkiye'deki adalet sisteminin ne kadar sorunlu olduğunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.
Türkiye'deki Adalet Sistemi Üzerine Eleştiriler
Demirtaş, Türkiye'deki adalet sisteminin işleyişine yönelik sert eleştirilerde bulundu. “Hukukun üstünlüğü ilkesi yerle bir olmuş durumda. Bu durum, yalnızca bireyler için değil, toplumun tüm kesimleri için büyük bir tehdit oluşturuyor.” şeklinde konuştu.
Demirtaş'ın Talepleri
Hukuki süreçlerin yeniden gözden geçirilmesi ve adaletin sağlanması için taleplerini dile getiren Demirtaş, “Hukukun bağımsızlığı sağlanmadığı sürece bu tür haksızlıkların önüne geçilemez. Sadece benim değil, tüm mağdurların sesine kulak verilmesi gerekiyor.” dedi.
Sonuç ve Geleceğe Bakış
Demirtaş, görüşmenin ardından daha fazla dayanışma ve adalet çağrısında bulundu. “Siyasi tutukluların serbest bırakılması ve adaletin sağlanması için mücadeleye devam edeceğiz. Bu yalnızca bizim değil, tüm Türkiye'nin geleceği için önemli.” şeklinde son sözlerini ifade etti.
→Selahattin Demirtaş, Arif Güran ile yaptığı görüşmede hukuksuzluklar ve ceza sisteminin adaletsizliğini vurguladı.
→Demirtaş, Türkiye'deki adalet sisteminin ciddi sorunlar barındırdığını ve hukukun üstünlüğünün yok olduğunu belirtti.
ملاحظة تحريرية | Editorial Note: نُشر هذا المقال في الأصل بواسطة خبر - ترند. خبر (Khabr) هي منصة إعلامية أردنية مرخّصة تعمل بالذكاء الاصطناعي. نضيف قيمة تحريرية من خلال: تحليل ذكي للأخبار، ملخصات تلقائية، رواية صوتية بالذكاء الاصطناعي، ترجمة متعددة اللغات، وتدقيق الحقائق. هدفنا جعل الأخبار أكثر وضوحاً وسهولةً للقارئ العربي.
This article was originally published by خبر - ترند. Khabr is a licensed Jordanian AI-powered news platform (Registration #82086). We add editorial value through: AI-powered news analysis, automated summaries, AI audio narration, multi-language translation (Arabic, English, French, Turkish), and AI fact-checking. Our mission is to make news more accessible and understandable for Arabic-speaking audiences worldwide.


